Tessa-Norah Feenstra - Creative | Art Direction

Social media campagne - Preloved Fashion Fair
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 
2022
Concept, regie, art direction

Campagne - Preloved Fashion Fair
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 
2022
Concept, regie, art direction

Wie je ook bent, wat je ook doet en waar je ook naartoe gaat, preloved fashion kan altijd! Want dankzij de goede kwaliteit van veel tweedehands kleding gaan de items lang mee. Om dat te bewijzen maken we een serie van 3 video’s waarin tweedehands kleding, in verschillende jaren, de hoofdrol speelt tijdens bijzondere gebeurtenissen, op verschillende festivals en tijdens een “saaie” kantoordag. 

We zijn steeds meer bewust van de negatieve effecten van fast fashion (kleding die op een snelle én goedkope manier wordt geproduceerd en verkocht) en gaan steeds bewuster en duurzamer leven. Dat geldt ook voor het kopen van kleding. Toch heeft tweedehands kleding voor veel mensen een negatieve bijsmaak omdat ze het vies of stoffig vinden. 

De Preloved Fashion Fair laat je op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met het unieke en diverse aanbod van tweedehands kleding. Tijdens de Preloved Fashion Fair 2022 kon je bij meer dan 30 aangesloten winkels in Utrecht en Leiden ontdekken hoe leuk en trendy tweedehands kleding kan zijn. 

De campagne richt zich op iedereen tussen 18 en 40 jaar die nog een laatste duwtje in de rug nodig heeft om ook eens wat vaker voor tweedehands kleding te kiezen.

Tijdens de campagneperiode trokken we de aandacht van de doelgroep met pop-ups shops, de inzet van influencers, advertenties op Instagram, Facebook, Snapchat en Pinterest en een eigen social kanaal op Instagram. PR zorgde ervoor dat in reguliere media (lokaal/regionaal én nationaal) op de radio, in de krant en op televisie uitgebreid aandacht aan de Preloved Fashion Fair werd geschonken.

Resultaat: een super sympathieke campagne die velen voor het eerst over de streep heeft getrokken.