Tessa-Norah Feenstra - Creative | Art Direction

Concept campagne - Zeker van je zaak
Vattenfall
2024
Concept

Campagne - Preloved Fashion Fair
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 
2022
Concept, regie, art direction

Als startende ZZP’er ben je druk: je hebt een bedrijf dat je aan het opzetten bent, je wil klanten aan je binden, belastingaangifte doen. Elke stap die je zet heeft direct invloed op jezelf. Veel is onzeker, terwijl soms een zekerheid ook wel lekker zou zijn. Laat dan je energiecontract een van deze zekerheden zijn. Vattenfall zorgt ervoor dat je als startende ZZP’er sowieso een jaar geen zorgen hoeft te maken als je thuis werkt/je kantoor thuis hebt en kan jij je zonder zorgen focussen op de dingen waar je wel energie van krijgt. Zo ben je zeker van je zaak.

Om zo veel mogelijk startende ZZP’ers met een kantoor aan huis aan te spreken die op zoek zijn naar een energiecontract, brengen we een ZZP’ers van verschillende leeftijden en in verschillende beroepen in beeld. In elke portretje zien we de ZZP’er aan het werk en horen we waarom de starter voor Vattenfall heeft gekozen want ook dat kan verschillen; een fossielvrije generatie, het eenjarig vaste contract of simpelweg omdat ze tevreden klant zijn en ook privé bij Vattenfall zitten. Een goed voorbeeld doet immers makkelijker volgen als je toch al op zoek bent naar een energiecontract.

Het idee: Als bewijsvoering maken we korte portretten van ZZP'ers die al een energiecontract bij Vattenfall hebben afgesloten. Ze benoemen de beweegredenen om voor Vattenfall te kiezen én vertellen waarom ze zo blij zijn met deze energieleverancier. In elke uiting sluiten we af met een CTA: “Ga ook voor de zekerheid van vast. Zo kun jij je focussen op waar jij energie van krijgt! Ga naar [url].”

 

We zijn steeds meer bewust van de negatieve effecten van fast fashion (kleding die op een snelle én goedkope manier wordt geproduceerd en verkocht) en gaan steeds bewuster en duurzamer leven. Dat geldt ook voor het kopen van kleding. Toch heeft tweedehands kleding voor veel mensen een negatieve bijsmaak omdat ze het vies of stoffig vinden. 

De Preloved Fashion Fair laat je op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met het unieke en diverse aanbod van tweedehands kleding. Tijdens de Preloved Fashion Fair 2022 kon je bij meer dan 30 aangesloten winkels in Utrecht en Leiden ontdekken hoe leuk en trendy tweedehands kleding kan zijn. 

De campagne richt zich op iedereen tussen 18 en 40 jaar die nog een laatste duwtje in de rug nodig heeft om ook eens wat vaker voor tweedehands kleding te kiezen.

Tijdens de campagneperiode trokken we de aandacht van de doelgroep met pop-ups shops, de inzet van influencers, advertenties op Instagram, Facebook, Snapchat en Pinterest en een eigen social kanaal op Instagram. PR zorgde ervoor dat in reguliere media (lokaal/regionaal én nationaal) op de radio, in de krant en op televisie uitgebreid aandacht aan de Preloved Fashion Fair werd geschonken.

Resultaat: een super sympathieke campagne die velen voor het eerst over de streep heeft getrokken.

Cees

Kapper Cees, 63 jaar.

Cees heeft een kapsalon aan huis. Nadat hij jaren voor een baas heeft gewerkt, wilde hij de jaren voor hij met pensioen gaat, zijn dochter helpen en op zijn kleinkinderen passen. Cees heeft nu een kapsalon aan huis waardoor hij werk en privé goed kan combineren. In het portret vertelt Cees over zijn kapsalon en zien hem er met veel plezier werken. Daarnaast zien we hem ook in zijn privéleven met zijn kleinkinderen. Hij heeft voor fossielvrije energie gekozen voor de toekomst en hij zijn zakelijke en privé-energiecontract bij elkaar heeft. Op deze manier heeft Cees weinig gedoe van “al die apps” waardoor hij zich bezighouden met waar zijn passie ligt: knippen en zijn kleinkinderen.

Ellen

Fotograaf Ellen, 28 jaar.

Ellen is 2 jaar geleden begonnen als ZZP’er. Ze gaat vaak de deur uit om te fotograferen op bruiloften. Thuis in haar kantoor edit ze haar foto’s en zorgt ze ervoor dat ze worden gedrukt. Daarnaast doet ze haar administratie thuis en werkt ze haar agenda bij. We gaan met Ellen mee naar een bruiloft en zien haar thuis de beelden bewerken. Ellen vertelt in de video over haar werk en haar thuiswerkkantoor. Daarnaast vertel ze wat voor haar de voordelen zijn van het 1-jarig contract dat ze bij Vattenfall heeft afgesloten. Naast het vaste tarief is het voor Ellen ook heel belangrijk dat Vattenfall iets goeds doet voor de wereld.

Noah

Meubelrestaureerder Noah, 32 jaar.

Noah heeft van diens hobby diens werk gemaakt. Noah werkt 3 dagen per week voor een werkgever en investeert verder veel tijd in een workshop bij huis waar die meubels opknapt die gevonden zijn op straat. Deze meubels verkoopt Noah vervolgens door via Instagram en TikTok. We gaan met Noah mee op “jacht” en zien die werken in diens werkplaats. We zien hoe Noah op diens werkplek de meubels verkoopt en de boekhouding doet. Noah vertelt over diens passie en waarom die voor Vattenfall gekozen heeft als energieleverancier.

DOOH